Underholdningsværdien fejler ikke noget ved valget i Costa Rica

Alex Leff, der blogger hos “Americas Querterly”, har et ganske underholdene indlæg om Costa Ricas lettere bizarre præsident-valgkamp. Under overskriften “TRUTH OR DARE IN COSTA RICA’S PRESIDENTIAL CAMPAIGN“, beretter han bl.a. om at en af kandidaterne har optrådt live på TV koblet til en løgnedetektor, mens en anden fører sin valgkampange under sloganet “Et mindre onde”.

Costa Rica går til valg den 7. februar, og i følge den seneste Gallup, ser det ud til at socialdemokratiet beholder præsidentposten –  Tidligere vicepræsident Laura Chinchilla fra det socialdemokraktiske Partido Liberación Nacional fører med 44 %  foran Otto Guevara fra det borgerligt-liberale Partido Movimiento Libertario (det var ham med løgnedetektoren) der står til  26 %, mens socialisten Ottón Solís fra Partido Acción Ciudadana står til 18 % og Luis Fishman fra Partido de Unidad Socialcristiana til 9 % (det var ham der var “et mindre onde”).

Costa Ricas nuværende præsident er nobelprisvinderen Óscar Arias fra Partido Liberación Nacional , der også spillede en fremtrædende rolle i bestræbelserne på at finde en løsning på Honduras krise sidste år. Partido Liberación Nacional har domineret politik i Costa Rica siden afslutningen af borgerkrigen i 1951. Costa Rica er mellemamerikas uden sammenligning mest velstående land, og samtidig et af Latinamerikas rigeste.

Published by

Niels Westy

Udlandskommentator ved Dagbladet Børsen Præsident i Akademiet for Fremtidsforskning Tidligere boet i Rio de Janeiro, Brasilien. Har gennem mere end 20 år skrevet og undervist om Latinamerika og Brasilien. Cand. polit

2 thoughts on “Underholdningsværdien fejler ikke noget ved valget i Costa Rica”

  1. Det lyder som om jeg burde følge lidt med på kampagnen. Vil ellers lige sige at Costa Rica er faldet bagefter Panama nu som værende det mest velstående land målt efter BNP/Capita.

    Costa Rica har altid været stolt af sin første plads så det var flittigt brugt af oppositions politikere imod regeringen da da de faldt bagefter for et par år siden.

    De problemer jeg oftest hører fra Ticos (Costa Ricanere) er kriminalitet, dårligt infrastruktur (veje, drikkevand og teletjenester) samt slem forurening.

    Opdateret Min kilde for det er CIA world factbook jeg ved dog ikke hvor de har det fra. Men det blev reporteret i pressen i både Costa Rica og Panama da Panama rykkede frem.

  2. Ingen tvivl om at Panama ud fra et økonomisk synspunkt er det mest interessante land med meget høj vækst, men ifølge Penn World Tables er BNP per capita nu fortsat noget højere i Costa Rica – hvor har du dine tal fra?

Comments are closed.