Den politiske undertrykkelse fortsætter uforandret i Cuba

Efter de cubanske myndigheder sidste år løslod en række politiske fanger, der havde siddet fængslet siden 2003, var der måske de der havde håbet på, at det signalerede en kursændring i behandlingen af dissidenter. Det er ikke tilfældet. Ifølge AP blev Luis Enrique Labrador, Yordani Martinez, David Piloto og Walfrido Rodriguez idømt mellem 3 og 5 års fængsel for at uddele regerings-kritiske foldere i Havana. Eller som det hedder i dommen, så er de blevet dømt for “offentlig uorden og kritik af  myndighederne”.

Elizardo Sanchez, der er leder af den systemkritisk3 gruppe ” den cubanske kommission for menneskerettigheder og national forsoning”  bekræfter dommen, og at man regner med at appellere.

Published by

Niels Westy

Udlandskommentator ved Dagbladet Børsen Præsident i Akademiet for Fremtidsforskning Tidligere boet i Rio de Janeiro, Brasilien. Har gennem mere end 20 år skrevet og undervist om Latinamerika og Brasilien. Cand. polit