Den grønne revolution i Colombia

Efter parlamentsvalget tidligere på året, hvor Colombias grønne parti kun fik få procent af stemmerne, så det ikke ud til at parttiets kandidat, den tidligere leder af Universitetet og borgmester i Bogota i 1990erne, matematikeren Antanas Mockus, ville komme til at spille nogen rolle ved præsidentvalget i denne måned. Men ifølge de seneste meningsmålinger ligger han lige i hælene på valgets favorit Juan Manuel Santos. Da ingen af kandidaterne står til at få over halvdelen af stemmerne i første runde, skal der en 2. valgrunde til. Ifølge meningsmålingerne står Mockus til at vinde præsidentposten.

Mockus er en bemærkelsesværdig politiker, der som borgmester i Bogota bl.a. gjorde sig bemærket ved at drage rundt i byen iklædt tætsidende spandex kostume som “Super-borger”. The Economist har en glimrende artikel denne uge om “fænomenet” Mockus, der truer med at vende op og ned på hele præsidentvalget.

Vi nøjes med en video af Super-borgeren Mockus her på bloggen. Til gengæld er den på 1 time, hvor Mockus (på engelsk) forklarer sin tilgang til politik.

Published by

Niels Westy

Udlandskommentator ved Dagbladet Børsen Præsident i Akademiet for Fremtidsforskning Tidligere boet i Rio de Janeiro, Brasilien. Har gennem mere end 20 år skrevet og undervist om Latinamerika og Brasilien. Cand. polit