Dilma igen storfavorit til at vinde næste års præsidentvalg

Ifølge analyseinstituttet AMD har Dilma Rousseff indhentet det fald i popularitet hun oplevede tidligere på året i forbindelse med de største demonstrationer i 20 år som Brasilien oplevede i maj og juni.

dilma-rousseff

Ifølge undersøgelsen vil Dilma vinde valget i første valgrunde. iagttagere peger på at en bevidst strategi med at være langt mere synlig er en del af forklaringen for den stigende popularitet. Samtidig er det lykkedes at øge tilslutningen til flere af de reformforslag, som man kom med i august. Bl.a. er tilslutningen til at importere læger fra Cuba, steget fra 50 til 83 procent.

Published by

Niels Westy

Udlandskommentator ved Dagbladet Børsen Præsident i Akademiet for Fremtidsforskning Tidligere boet i Rio de Janeiro, Brasilien. Har gennem mere end 20 år skrevet og undervist om Latinamerika og Brasilien. Cand. polit