Regeringen i Venezuela rationerer elektricitet

Det kan forkommer som noget af et paradoks, at Venezuelas regering i dag annoncerede, at man som led i rationeringen af elektricitetsforbruget vil gennemføre planlagte el-afbrud i de kommende måneder, med tanke på den store produktion og eksport af olie.  Grunden er, at 70% af landets elektricitet stammer fra vandkraft, nærmere bestemt fra Guri dæmningen, der bruger vand fra Caroni floden. Blandt andre tiltag er, at man forkorter arbejdsdagen for offentligt ansatte.  Regeringen angiver usædvanlige vejrforhold og manglende nedbør som den væsentligste rsag, mens oppositionen peger på manglende effektivitet og manglende investeringer de seneste 11 år – hvilket vi har skrevet om før, se bl.a. her.

Published by

Niels Westy

Udlandskommentator ved Dagbladet Børsen Præsident i Akademiet for Fremtidsforskning Tidligere boet i Rio de Janeiro, Brasilien. Har gennem mere end 20 år skrevet og undervist om Latinamerika og Brasilien. Cand. polit