Juan Manuel Santos klar vinder af første valgrunde i Colombia

Efter at de seneste ugers oponionsundersøgelser, som tidligere omtalt her på bloggen, havde vist næsten dødt løb, vandt tidligere forsvarminister – og præsident Uribes “arvtager” i går en klar valgsejr i første runde af det colombianske præsidentvalg.

Med 46.5 % af stemmerne var han langt foran den tidligere borgmester i Bogota, Antanas Mockus, fra De Grønne, der “kun” fik 21,5 % af stemmerne (hvilket dog var ca. 3 gange så mange som hans parti fik ved parlamentsvalget for få måneder siden).

Det eneste der kan forhindre Santos i af vinde 2. valgrunde er formentlig hvis Mockus kan mobilisere den del af Colombianerne der ikke stemte i går. Colombia har traditionelt en meget lav valgdeltagelse, – det synes dog usansynligt.

juan_manuel_santos_win

Published by

Niels Westy

Udlandskommentator ved Dagbladet Børsen Præsident i Akademiet for Fremtidsforskning Tidligere boet i Rio de Janeiro, Brasilien. Har gennem mere end 20 år skrevet og undervist om Latinamerika og Brasilien. Cand. polit